Dierendag DIY Kattenspeeltje

dierendagdiykattenspeeltje
Over een paar uur is het alweer dierendag! En hoewel wij alle dagen wel als dierendag beschouwen, doen we toch wat extra’s voor onze poezen, honden en konijnen kinderen. We koken vis voor de poezen en de hond. Het konijn krijgt wat extra groente en fruit, mag lekker lang door de tuin heen rennen en natuurlijk krijgt iedereen nog een aantal snoepjes. We hebben dit jaar nóg wat leuks bedacht, speciaal voor de poezen (en eigenlijk ook voor de hond, want die vindt alles leuk wat de poezen ook leuk vinden), een DIY kattenspeeltje, genaamd Mr. Bird. Je hebt hiervoor waarschijnlijk alle benodigdheden al in huis, het is dus helemaal van gerycecled materiaal!

Wij gaan jullie stap voor stap uitleggen hoe jullie dit leuke kattenspeeltje moeten maken. Je kunt er natuurlijk je eigen twist aan geven en kiezen om andere kleuren te gebruiken.

dierendag_diy_kattenspeeltje2
Wat heb je nodig?
– Schaar
– Lijm
– Fineliner of watervaste stift
– Wc-rol
– Stofjes, oude t-shirts of goedkope baby kleding (bijv. van de Zeeman)
– Schoenveter of een ander soort draad

Stap 1
dierendag_diy_kattenspeeltje3
Teken met je fineliner of watervaste stift de veren op de shirts, je kunt ze in verschillende grote tekenen, maar je kunt ze natuurlijk ook ongeveer even groot houden.

Stap 2
4
Dit had je vast niet verwacht, maar nu gaan we de veren uitknippen. Aan de hoeveelheid op de foto hierboven heb je alleen lang niet genoeg, je hebt ongeveer twee keer zoveel nodig. Tenzij je grotere veren hebt getekend.

Stap 3
dierendag_diy_kattenspeeltje4
Plak je uitgeknipte veren met je lijm vast op de wc-rol. Het is belangrijk dat je beneden begint, zodat de veren over elkaar vallen.

Stap 4
dierendag_diy_kattenspeeltje5
Als alle veren op de wc-rol zitten, is het tijd om aan de staart van Mr. Bird te beginnen. Het deel wat je kat waarschijnlijk het leukst vindt om mee te spelen. Je knipt eerst een stuk stof van je t-shirt af. Hier maak je een paar kleine knipjes in en vervolgens begin je met scheuren. Als je denkt dat je genoeg reepjes hebt gescheurd, kun je ze gaan bevestigen aan de billen van Mr. Bird. Nu heeft Mr. Bird een staart en is hij bijna af! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het uitknippen van de snavels en van de ogen. Als je de ogen hebt uitgeknipt hoef je hier alleen nog maar een klein zwart rondje in te tekenen met je fineliner. De snavels hebben wij geknipt van de zoom van de t-shirts. Dit is wat steviger zodat de snavels goed overeind blijven staan. Als allerlaatste plak je de veter aan allebei de kanten vast met lijm en klaar is je kattenspeeltje. Het is wel belangrijk dat je hiervoor goede lijm gebruikt en het kattenspeeltje even een nacht laat drogen.

Succes!

Advertenties

3 thoughts on “Dierendag DIY Kattenspeeltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s